Αναζήτηση
 
ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 Ετών

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 Ετών

Ομάδα Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού

Παιδιά 8-12 Ετών

«Πόσα Συναισθήματα Μπορεί να Κρύβονται σε μία Ιστορία;»

Κάθε Σάββατο 12:00 – 13:30
Έναρξη Νοέμβρη 2016

«Μεγαλώνω και μέσα μου συγκρούονται πολλά διαφορετικά συναισθήματα. Τι συμβαίνει και ενώ είμαι χαρούμενος μετά νιώθω λυπημένος; Πώς μπορεί να περνάω έτσι εύκολα από το ένα συναίσθημα στο άλλο; Μπορεί να υπάρχουν ταυτόχρονα μέσα μου τόσα πολλά διαφορετικά συναισθήματα; Υπάρχουν συναισθήματα που επιτρέπεται να τα αισθάνομαι και άλλα που απαγορεύεται; Υπάρχουν συναισθήματα που μπορώ να ομολογώ, ενώ άλλα πρέπει να τα κρύβω, να τα καταπιέζω και να τα αποσιωπώ; Πώς μπορώ να εκφράσω τα δύσκολα συναισθήματά μου με τρόπο που να μην διώχνω τους άλλους μακριά μου;»

Ένα εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού και Αυτοσχεδιασμού που θα εστιάσει στα συναισθήματα των παιδιών μας. Στις δύσκολες μέρες που περνάμε, τα παιδιά έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για ψυχολογική εκτόνωση. Το θεατρικό παιχνίδι είναι μέσο ψυχολογικής αποφόρτισης. Είναι ένας χώρος όπου μπορούν να διερευνηθούν συναισθήματα όπως ΘΥΜΟΣ, ΦΟΒΟΣ & ΑΓΧΟΣ, ΝΤΡΟΠΗ, ΛΥΠΗ, ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ, ΜΟΝΑΞΙΑ και στη θέση τους να τρυπώσουν συναισθήματα όπως ΧΑΡΑ, ΕΛΠΙΔΑ, ΑΓΑΠΗ. Ένας χώρος που τελικά θα δοθεί η ευκαιρία να διερευνήσουμε το κάθε συναίσθημα ξεχωριστά, καθώς και να διερευνήσουμε τρόπους να τα εκφράσουμε, να τα εκτονώσουμε, να τα μεταμορφώσουμε και εν τέλη να τα αποδεχτούμε. Γιατί όλα αυτά τα συναισθήματα τελικά είμαστε εμείς. Μέσο μας θα είναι οι δικές μας ιστορίες. Ιστορίες καθημερινές από τη ζωή μας, ιστορίες αστείες ή και πιο σοβαρές, ιστορίες που μπλέκουν πολλά και διαφορετικά συναισθήματα.

 

Η ομάδα είναι ολιγομελής αποτελούμενη το μέγιστο από 10 παιδιά και για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Εγγραφές γίνονται καθόλη τη διάρκεια του έτους εφόσον υπάρχει κενή θέση. Η διάρκεια της ομάδας είναι Νοέμβρης 2016 – Μάης 2017.

Το κόστος είναι 50 Ευρώ το μήνα (4 συναντήσεις).

 

Συντονίστρια: Βένια Δεληκατερίνη
Σύμβουλος Γονέων Aware Parenting
Εμψυχώτρια Θεατρικής Έκφρασης
Εκπαιδευόμενη στο Ψυχόδραμα
 
 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλ: 210 6776853/ 6944 359538

email: info@followyourtree.gr